KITOVI SE POJAVILI U JADRANSKOM MORU! Dron snimio najveće sisare! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Neki prizori na ovom svetu, duboko fascinantni, ljudima uopšte nisu vidljivi. Ali, zahvaljujući tehnologiji, sada ih možemo posmatrati i uživati u njima. Među takvim prizorima svakako je onaj koji je snimljen kod Visa, gde je dronom zabeleženo nekoliko kitova.

- Ovo smo doživeli tokom ribolova kod Visa. Naš dron snimio je kristalno-čisto more i razvedenu obalu, a svedočio je i veličanstvenosti ovih nežnih divova u njihovom prirodnom staništu - napisao je ispod snimka na YouTubeu Stefan Torres.

Prekrasne životinje nisu bile svesne da je neko u blizini, tako da su se ponašale prirodno i, na svu sreću, nisu bile uznemirene. Plivali su za nekim svojim poslom, koji sigurno ima veze s hranom, neometani od ljudi.

Najveća opasnost kitovima preti upravo od ljudi, jer naša vrsta donosi probleme u baš sve segmente njihovog života. Bilo da se radi o tome da pojedu plastiku misleći da je reč o planktonu, da im buka brodova ometa komunikaciju i razmnožavanje ili da umiru od sudara s brodovima. Imajući na umu koliko im nevolja donosimo, lepo je neke od njih videti u Jadranu, kako smireno i zadovoljno, neometano od ljudi, žive svoje živote.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading