"KIJEVSKI PAS NASTAVLJA DA LAJE" Medvedev zapretio masovnim uništavanjem ljudstva i vojne opreme
Foto: Alo/Alo! Ilustracija A.V.

Medvedev je na svom Telegram kanalu komentarisao izjave Kijeva o potrebi novih isporuka oružja, kao i njihove namere da povrate Krim.

- Šta je to? Kontradiktorni mrak savesti opterećene drogom? Delirijum neizvesnosti? Pritisak na vaše pokrovitelje? Opšta uporna paranoja? Nesumnjivo, sve ovo zajedno - naveo je Medvedev.

On je nastavio sledećim rečima

- Masovno uništavanje ljudstva i vojne opreme koju je neonacistički režim uključio u kontraofanzivu, uz maksimalni vojni poraz ukrajinskih trupa. Potpuni poraz neprijatelja i konačno odbacivanje neonacističkog kijevskog režima sa njegovom potpunom demilitarizacijom na celoj teritoriji Ukrajine. Odmazde protiv ključnih ličnosti neonacističkog režima, bez obzira na njihovu lokaciju i rok zastarelosti - naveo je Medvedev.

Zatim je naveo da "kijevski pas nastavlja da laje i nabrojao nekoliko, kako smatra, kontradiktornih tvrdnji Kijeva, koje vidi kao neprestani pritisak na saveznike.

„Dajte više oružja da bude manje žrtava“, „Idemo da vratimo Krim“,“ Bolje je podržati Ukrajinu sada kako se ne bi povećao rizik od novog svetskog rata“, „Rat može da traje decenijama“, tvrdnje su koje su sporne za Medvedeva.

On zaključuje da, ukoliko se na njih ne odgovori, se druga strana „neće smiriti“.

„Narkomanske gluposti mogu da se pretvore u stvarnost i rat će se još dugo odugovlačiti. Našoj zemlji to nije potrebno“, naveo je Medvedev.

Podsetimo, jutros je došlo do ogromnog požara u rezervoaru za gorivo u Sevastopolju na Krimu, a Rusi tvrde da je za incident odgovoran ukrajinski dron.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading