LAŽNI EKOLOZI SE ZALEPILI - POLICIJA IH ODLEPILA Nemačka demonstrante bušilicama sklanjala sa ulica, a nama prodaju priče! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

Brojni klimatski aktivisti zalepili su se za puteve širom Berlina, blokirajući saobraćaj u špicu i razbesnevši neke vozače u ponedeljak 24. aprila.

Aktivisti su članovi grupe Poslednja generacija koji su više puta blokirali puteve širom Nemačke protekle godine u nastojanju da izvrše pritisak na vladu da preduzme drastičnije akcije protiv klimatskih promena.

Prolaznici su vikali na demonstrante iz grupe "Letzte Generation" (Poslednja generacija) koji su držali ruke uz asfalt i sedeli u redovima preko prometnih raskrsnica u pokušaju da pritisnu vladu da učini više protiv klimatskih promena.

Grupa se zalepila za ulične površine širom Berlina, uključujući i prometni autoput A100. Gradska saobraćajna informativna mreža objavila je na Tviteru da je ta akcija izazvala "masovne poremećaje u saobraćaju".I dok su kod nas Viola fon Kramon i njoj slični zdušno lobirali da zaštite ovakvo ponašanje u sred Srbije, nemačka policija je pokazala da je Nemačka demokratska zemlja i uzela red u svoje ruke, što joj je i posao.

Iako su se zalepili za zemlju, berlinska policija ih je vrlo brzo odlepila i pokazala im da ne mogu da ometaju javni red i saobraćaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading