PUTIN POKLONIO IKONU VOJNICIMA Evo kome je pripadala, u pitanju je slavni vojskovođa! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

Poseta je izvedena u najvećoj tajnosti, a Putin je sleteo helikopterom u obilžnju vojnu bazu gde se sastao sa pripadnicima Vazdušnodesantnih jedinica.

Putin se upoznao sa situacijom na prvoj liniji fronta, razgovarao sa komandnim kadrom, a detaljan izveštaj podneo mu je komandant Vazdušno-desantnih snaga general-pukovnik Mihail Teplinski i komandant Operatvine grupe Dnjepar general -pukovnik Oleg Makarevič.

 

 

Putin je vojnicima čestitao Vaskrs, a pažnju javnosti privukao je snimak na kome Putin visokim ruskim oficirima poklanja ikonu, koja je pripadala kako je on rekao jednom od najuspešnijih ministara odbrane Ruske imperije.

"Ovo je jedna od svetinja oružanih snaga Rusije, ikona čiji vlasnik je bio jedan od najuspešnijih ministara odbrane Ruske vojske u 19 veku. Ovo je kopija, postoji još jedna kopija i original", rekao je Putin.

Inače, radi se o ikoni Spasitelja "Спас Нерукотворный", koja je pripadala ministru rata Ruske Imperije Petru Semjonoviču Vanovskom.

Petar Semjonovič Vanovski je vodio vojno ministarstvo pod upravom ruskog cara Aleksandra III Romanova i u prvim godinama vladavine Nikolaja II Romanova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading