DRAMA U NEMAČKOJ Šolcova žena podnela ostavku na mestu ministra!
Foto: EPA/EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Odlazak Brite Ernst sa funkcije ministra prosvete usledio je nakon kritika javnosti, koja je nezadovoljna rezultatima njenog rada u oblasti vrtića i škola, a kako prenosi Frankfurter Alemajne Cajtung, njen naslednik biće državni sekretar Štefan Frajberg.

Kako podseća nemački list, Ernstova je već šest godina član pokrajinske vlade, a 2021. godine bila je predsednica Konferencije ministara obrazovanja.

Premijer savezne države Brandenburg Ditmar Vojdke prihvatio je ostavku i zahvalio se Ernstovoj na šest godina rada na mestu regionalnog ministra obrazovanja.

„Siguran sam da će njen mandat biti povezan sa važnim prekretnicama kao što su kontinuirano poboljšanje broja zaposlenih u dnevnim boravcima i ulazak u režim bez doprinosa“, rekao je on.

Naslednik ministarke Štefen Frajberg je tek u septembru došao u Potsdam u Brandenburgu kao državni sekretar u Ministarstvu prosvete. Prethodno je radio kao državni sekretar u Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji u oblasti škole i političkog obrazovanja.

"Fokus Frajbergovog rada je obrazovanje u digitalnom dobu, što je jedan od razloga zašto sam siguran da je on prava osoba za predstojeće zadatke i radujem se zajedničkom radu", rekao je Vojdke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading