FSB OPTUŽILA PENTAGON I NATO ZA NAPADE NA RUSIJU "Koriste nove vrste sajber oružja!"
Shutterstock

FSB optužuje Pentagon i NATO za umešanost u sajber napade iz Ukrajine na Rusiju

Zapad koristi nove vrste sajber oružja protiv Rusije, koristeći mrežnu infrastrukturu Ukrajine, saopštio je Centar za odnose s javnošću Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije.

„Tokom analize identifikovanih kompjuterskih pretnji dobijeni su podaci koji ukazuju na korišćenje ukrajinske teritorije od strane SAD i zemalja NATO -a za izvođenje masivnih kompjuterskih napada na civilne ciljeve u Rusiji. Trenutno se mrežna infrastruktura Ukrajine koristi za ofanzivne sajber operacije jedinica zapadnih zemalja, omogućavajući im da tajno koriste nove vrste sajber oružja“, navodi se u saopštenju.

Ukupno, od početka 2022. godine, stručnjaci su zabeležili više od pet hiljada hakerskih napada na kritičnu infrastrukturu Rusije. Pravovremenim postupkom izbegnute su negativne posledice.

„Sajber napadi se razvijaju uz direktno učešće Zajedničke komande Pentagona u saradnji sa međunarodnim i nacionalnim (Goust Klan – SAD, RedHack – Turska , GNG – Gruzija , Skuad 303 – Poljska i drugi) hakerskim grupe“, saopštio je FSB.

Istovremeno, Vašington megia svoju ulogu u ovim operacijama.

Кako je naglašeno u specijalnoj službi, FSB ima sve mogućnosti da identifikuje prave organizatore sajber napada na rusku infrastrukturu i privede ih pravdi.

 Veliki broj digitalnih napada u 2022. godini imao je za cilj krađu informacija i remećenje tehnoloških procesa, kao i ometanje rada objekata koji bi mogli izazvati negodovanje javnosti, prenose ruski mediji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading