NEMA PODRŠKE NARODA Još jedna evropska zemlja neće u NATO
Foto: EPA/EPA

"Narod to treba da želi jer to podrazumeva promene ustava i to treba da se uradi putem referenduma. Međutim, ako pogledamo istraživanja javnog mnjenja danas, videćemo da nema ozbiljne podrške ideji napuštanja neutralnosti", rekla je ona u intervjuu za "PRO TV", prenosi TASS.

Sandu je dodala da će, osim Vrhovnog saveta bezbednosti, u Moldaviji biti osnovana još jedna agencija čiji će zadatak biti, kako navodi, borba protiv manipulisanja informacijama i propagande.

U obraćanju na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, Sandu je zatražila od članica NATO-a da pomognu njenoj zemlji u borbi protiv širenja informacija koje odražavaju ruski pogled na globalna dešavanja na društvenim mrežama.

Moldavski parlament je zauzvrat usvojio zakon koji omogućava "kontrolu onlajn propagande i dezinformacija".

Ankete pokazuju da se preko 55 odsto Moldavaca oštro protivi članstvu zemlje u NATO-u, a da 27 odsto podržava tu inicijativu.

Međutim, Sandu ranije nije isključila da bi Kišinjev mogao da odustane od neutralnosti i pridruži se vojnom savezu usred ukrajinske krize. Ona je takođe izrazila interesovanje za jačanje saradnje sa NATO-om u okviru naoružavanja vojske Moldavije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading