"DONELA SAM MU POKLON" Ovo je Darija koja je ubila Vladlena usred Sankt Peterburga! (FOTO)
Foto: Printscreen/Printscreen

Darija Trepova je privedena zbog sumnje da je umešana u eksploziju u kafiću u Sankt Peterburgu, navodi se u telegram kanalu Istražnog komiteta Ruske Federacije.

"Pod sumnjom da su umešani u eksploziju u kafiću u Sankt Peterburgu, zaposleni ruskog istražnog komiteta, zajedno sa operativnim službama, priveli su Dariju Trepovu", navodi se u izveštaju.

Utvrđeno je da su teroristički akt planirale specijalne službe Ukrajine uz umešanost agenata koji sarađuju sa takozvanim Fondom za borbu protiv korupcije koji je osnovao Navaljni, a koji je aktivno podržavala zadržana Trepova, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet. 

 

 

"Istraga o svim okolnostima zločina je u toku", dodaje se u saopštenju komiteta.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije raspisalo poternicu u Sankt Peterburgu za 26-ogodišnjom Darijom Trepovom, osumnjičenom za ubistvo ratnog dopisnika izveštača i blogera Maksima Fomina, poznatijeg pod pseudonimom Vladlen Tatarski.

Printscreen

 

Kartica sa podacima Trepove osvanula je danas u bazi podataka koje je raspisalo Ministarstvo, a iz nje se vidi da se za Trepovom, rođenom u Sankt Peterburgu 1997. godine, traga u okviru krivične istrage.

Prema rečima svedoka, Trepova je donela u kafić improvizovanu eksplozivnu napravu koja se nalazila u kutiji, za koju je ona rekla da je poklon za ubijenog Tatarskog.

 

 

Incident se dogodio u kafiću "Strit bar" na Univerzitetskoj nasipu u centru Sankt Peterburga juče, 2. aprila, a u eksploziji poginuo je Tatarski, a povređene su, prema najnovijim inoformacijama, 32 osobe.

Prethodno je Interfaks, pozivajući se na obavešten izvor, javio da je Trepova privedena. Agencija navodi da se kasnije ispostavilo da su njene majka i sestra dovedene na ispitivanje, a da je ona i dalje u bekstvu.

Šta se desilo?

Kako prenosi Telegram kanal "Redovka", eksplozivna naprava eksplodirala je u kafiću na Vasiljevskom ostrvu u centru Sankt Peterburgu, gde je Tatarski držao svojevrsnu konferenciju za medije.

Snaga eksplozije premašila je 200 g TNT-a, rekli su za "TASS" zvaničnici bezbednosni organi i dodali da je unutar eksplozivne naprave bilo upečatljivih elemenata, kao što su ekseri.

Sala je bila puna, međutim, bezbednosne mere nisu ispoštovane, ni jedan od posetioca nije dosledno pregledan niti pretresan, prenosi TASS.

Međutim, kako je jedan od očevidaca rekao za portal "Meš", samu osumnjičenu na ulazu nisu hteli da prime jer je imala kutiju, za koju su pretpostavili da je bomba. Izvor prenosi da im je Trepova odgovorila sa osmehom, "Nije, evo unesite, taman da proverite".

Devojku su pustili u kafić i ona je sela na kraju dugačkog stola, gde su sedeli i ostali posetioci.

Kako prenose očevici, delovalo je kao da se osumnjičena i ubijeni poznaju, jer je ona, kada je dobila reč i uzela mikrofon, pričala o nekim razglednicama ili slikama koje su ranije razmenjivali.

 

 

Trepova je kazala da ima poklon za Tatarskog, takozvanu bistu koju mu je uručila. Prema rečima očevidaca, delovala je vrlo opušteno i profesionalno, "ako je ona krivac, bolja je od svih holivudskih glumica", prenosi izvor za portal "Meš".

Nakon što mu je uručila poklon, dodaje izvor, htela je da ode, ali ju je on zamolio da ostane.

Eksplozija je odjeknula tik pored bine, udarni talas je razbio sva stakla kafića i razneo nameštaj. Vladlen je umro na licu mesta, ljudi su u panici počeli da beže na ulicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nena

03.04.2023 11:58

Kada si mu donela poklon sto si pobegla?