BAJDEN U STRAŠNOM PROBLEMU Situacija u Nemačkoj se pogoršava!
Foto: EPA/EPA/JIM LO SCALZO

Američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš predviđa  neminovnu političku katastrofu za američkog predsednika Džoa Bajdena zbog bombardovanja Severnog toka.

Novinar je istakao da se ekonomska situacija u Nemačkoj pogoršava. Po njegovom mišljenju, pošto je izgubila ruski gas, nemačku industriju čeka „veoma loša sledeća godina“.

„Biće loše, i to će pasti na Bajdenova ramena i mislim da će do sredine ove godine to postati politička katastrofa za njega“, rekao je Herš u intervjuu za Postil.

Prema rečima novinara, američki predsednik se plaši moguće nemačke nezavisnosti, dok Vašington već „pet generacija“ strahuje da će ruski energetski resursi postati političko oružje.

Međutim, po njegovom mišljenju, ono što se dogodilo neće uništiti nemačko-američke odnose, iako su oni „zatrovani” na zvaničnom nivou.

Prema Heršovim rečima, postoji razlika između onoga što misli američka obaveštajna zajednica i onoga što radi Bela kuća.

„Mislim da niko ne podržava konstantno vikanje Bele kuće na Rusiju i Кinu i stalno preuveličavanje onoga što se dešava u ratu, o čemu postoji značajna razlika u mišljenju između predsednika i državnog sekretara Tonija Blinkena“, rekao je on, ne objašnjavajući u čemu su razlike.

Govoreći o dizanju Severnog toka u vazduh, Herš je podsetio na učešće Norveške u terorističkom napadu i nazvao je "malim psom" Sjedinjenih Država.

Eksplozije su se dogodile 26. septembra 2022. na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu odjednom – Severnom toku i Severnom toku 2.

Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile ciljanu sabotažu. Operater Severnog toka Nord Stream AG saopštio je da je vanredno stanje na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti vreme popravke.

Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma. Putin je rekao da je eksplozija na gasovodu očigledan teroristički akt.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading