SUKOBILE SE RUSIJA I VELIKA BRITANIJA! Rusija bacila prvu "bombu", bukti rat - na Tviteru
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Danas je Svetski dan šale, a zbog toga je izbio pravi "virtuelni rat" između Velike Britanije i Rusije na društvenim mrežama, odnosno na "Tviter" profilima ruskog i britanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je u petak objavilo svoju spoljnopolitičku doktrinu u kojoj su navedeni odgovori na takozvane "egzistencijale pretnje" i podrška nezapadnim regionalnim čelnicima.

"Ruska spoljna politika je miroljubiva, otvorena, predvidljiva, dosledna i pragmatična i temelji se na poštovanju univerzalno priznatih načela i normi međunarodnog prava", stoji u objavi ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Tu počinje pravi "virtuelni rat" jer se uključuje Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije. Oni su kratko odgovorili Rusima "Prvi april je SUTRA".

Rusi su to videli i brzo su reagovali. Napisali su "Prvi april! Evo, ispravili smo link za vas", stoji u odgovoru ruskog Ministarstva spoljnih poslova koje je dodalo link koji vodi ka web stranici koja ima naslov "Politički zločini koje je počinila Velika Britanija“ i ”Primeri zapadnih zemalja koje izmišljaju izgovore za agresiju“.

Zasad nema novog odgovora Velike Britanije. Da li će nastaviti sa međusobnim prepucavanjem i vređanjem, ostaje da se vidi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading