HAVARIJA U AMERICI! Voz izleteo sa šina, pa se zapalio! Zbog onoga što je prenosio hitno naređena evakuacija stanovništva! (FOTO)
Foto: AP/Mark Vancleave (MBR)

Navodi se da je incident dogodio sat posle ponoći u gradu Rejmondu, na 161 kilometar zapadno od Mineapolisa, preneo je AP.

Napominje se da su 22 vagona iskliznula iz šina, uključujući oko 10 koji su prevozili etanol, i da je pruga i dalje blokirana.

Nije prijavljeno da je bilo povređenih, a uzrok iskliznuća nije utvrđen.
Zvaničnici su objavili da su četiri vagona sa etanolom eksplodirala i nastavili da gore 10 sati posel udesa.

 

Fotografije i video snimci sa lica mesta pokazuju gomilu zgužvanih vagona okruženih snegom sa nekoliko cisterni koje još gore.

Ovo je još jedan u nizu železničkih nesreća, nakon prošlomesečnog iskakanja voza iz šina koje je izazvalo evakuaciju u mestu Istočna Palestina, u državi Ohajo, blizu granice sa Pensilvanijom.

Stanovnici tog grada sa oko 5.000 ljudi i dalje su zabrinuti zbog mogućih uticaja na zdravlje, nakon što su nadležni zvaničnici odlučili da ispuste i spale otrovne hemikalije, kako bi sprečili eksploziju cisterne.

Državni i savezni zvaničnici tvrde da u vazduhu ili vodi tamo nisu pronađeni štetni nivoi toksičnih hemikalija, ali stanovnici su i dalje uznemireni.

Uprava glavne teretne železnice saopštila je da planira da doda još oko 1.000 detektora pored pruga širom zemlje kako bi bilo poboljšano uočavanje problema sa opremom, a savezni regulatori i članovi Kongresa predložili su reforme, kako bi sprečile buduća iskliznuća.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading