PLATIĆETE 200 EVRA KAZNU Ako planirate letovanje u Budvi ili Splitu, nikako ne radite jednu stvar
Foto: Youtube/Printscreen

Ove godine je u Splitu i Dubrovniku na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, pa se može očekivati da ovoga leta na ulicama neće biti turista u kupaćim kostimima jer im, ako ih ulovi komunalni redar, sledi kazna od 150 evra.

Takvu odluku je donela i Budva, tačnije turisti i meštani koji se budu kretali u zoni budvanskog Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dela odeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra.

To se navodi u nacrtu odluke o komunalnom redu, koja je prošla javnu raspravu, a zeleno svetlo da bi stupila na snagu čeka od lokalnog parlamenta. Iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove saopštili su da je nacrtom odluke u članu 39 stav 1 tačka 8 definisano da je zabranjeno hodanje u kupaćem kostimu ili bez dela odeće u zoni Starog grada i gradskim ulicama, osim u kupališnoj zoni.

"Članom 79 stav 2 propisano je da će se za sve prekršaje iz člana 79 stav 1 kazniti i odgovorno lice u pravnom licu, odnosno privrednom društvu i fizičko lice u odnosu od 200 do 1000 evra", navodi se u saopštenju.

Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vršiće organ za komunalne poslove, odnosno drugi organ lokalne uprave, ukoliko su ovom odlukom u njegovoj nadležnosti utvrđeni pojedini poslovi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading