OPOMENA ZA SAD! Vašington je dobro razumeo pretnju iz Kremlja!
Foto: AP/Alexei Druzhinin (POOL)

- Moskva se nada da će tim korakom pokazati da u slučaju da Vašinton i Zapad nastave da se mešaju u ukrajinski konflikt ili počnu da isporučuju oružje za masovno uništenje, da će onda Rusija preduzeti mere - navodi se u članku.

Autor članka je naveo da se zvanični Vašington veoma obazrivo izjasnio o namerama Moskve da u Belorusiji rasporedi svoje nuklearno oružje što svedoči o želji da se konflikt ne zaoštri.

- Pentagon je na tu izjavu veoma oprezno odreagovao, a njegov visoki predstavnik je rekao da SAD ne vide nikakve znake da se Rusija priprema da primeni nuklearno oružje - piše list.

U članku se dodaje da Vašington planira da dostigne svoje ciljeve iscrpljivanjem Rusije svojim mešanjem u sukob u Ukrajini.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 25. marta rekao da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji. Putin je objasnio da Rusija ne prenosi svoje nuklearno oružje u Belorusiju, već radi ono što su SAD radile čitavu deceniju.

Prema njegovim rečima, izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji biće završena 1. jula.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj je naveo da je EU spremna da uvede sankcije u slučaju da Belorusija rasporedi na svojoj teritoriji rusko taktičko nuklearno naoružanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading