JEZIVA SMRT TRESE ŠVAJCARSKU! Cela porodica pala sa balkona, a onda je istina izašla na videlo!
Foto: Facebook

Pre tačno godinu dana, višestruka tragedija zadesila je švajcarsko letovalište Montre: kompletna petočlana porodica poginula je u padu sa balkona stana na sedmom spratu. Tamo su se doselili iz Francuske samo dve godine ranije.

Slučaj je svojom prilično misterioznom prirodom zaintrigirao sve svetske medije: ubijeni su osmogodišnja devojčica, 40-godišnji otac i 41-godišnja majka i majčina sestra bliznakinja. Nakon višednevne kome, preživio je samo 15-godišnji sin: u međuvremenu se oporavio od zadobijenih povreda i potpuno mu je izbrisano sjećanje na taj strašni dan, prenosi Slobodna Dalmacija.

Slučaj koji je policijskim istražiteljima tokom istrage izgledao nerešiv konačno je ovih dana rezultirao zaokruženom i završenom istragom. Prvobitno se sumnjalo da su u sve umešana treća lica koja su nesrećnu porodicu primorala na smrt, ali kako forenzički dokazi nisu otkrili nikakve znake borbe između žrtava, a obdukcije nisu pokazale tragove droge, sve takve pretpostavke su odbijen. Sada se konačno zna šta je doprinelo iznenadnom i zajedničkom kraju naizgled srećne porodice: reč je o teorijama zavere, psihičkom posrtanju pred predrasudama i zabludama koje su masovno eksplodirale u svetu pod pritiskom pandemije.

Posle godinu dana istrage, švajcarske vlasti kažu da su majka porodice i njena sestra bile duboko umešane u katastrofu i teorije zavere, prenosi Bi-Bi-Si. Dve žene su imale duboko ukorenjenu sumnju u postupke vlade i lokalnih vlasti, otkrili su istražitelji, i odgajali su svoju decu verujući da je ceo svet veoma neprijateljsko mesto. Nakon tragedije, policija je u njihovom stanu pronašla ogromne količine hrane, lekova i higijenskog materijala, sve pažljivo uskladištene i organizovane. Porodica je retko izlazila iz kuće, a deca su se školovala kod kuće. Pandemija covid-19, kao i ruska invazija na Ukrajinu, dodatno su podstakli paranoična uverenja dve sestre bliznakinje, koja su potom prenele na ostatak porodice.

Pretresi stana i elektronskih uređaja otkrili su da je masovno samoubistvo pažljivo planirano, pa čak i uvežbavano pre nego što je stvarno izvršeno. Odrasli su, prema policijskom izveštaju, pažljivo tempirali pravi trenutak za odlazak u svet, za koji su verovali da će biti mnogo bolji i pravedniji od ovozemaljskog.

Utoliko je tragičnije što je okidač za njihovu odluku da taj plan sprovedu u delo bila, čini se, iznenadna poseta policije iz Montrea njihovom stanu. Policijska patrola je pozvonila na njihova vrata kako bi podsetila oca da ode na sastanak u lokalnu školu da razgovara o školovanju njegovog sina kod kuće; prethodno nije odgovarao na nekoliko zvaničnih pisama. Policajcima nisu otvorili vrata nakon što su ih pitali ko im je na vratima, a nakon samo nekoliko minuta svi su ležali mrtvi u podnožju zgrade.

Slučaj koji je šokirao švajcarsku i evropsku javnost sada je zvanično zatvoren. Vlasti u Montreu apeluju na sve građane i medije da nastave da štite privatnost preživelog deteta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading