BOLUJU OD SINOFOBIJE Zapad pokazao „i zavist i bes i banalnu ljubomoru“
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Kako je istakla, na Zapadu su pokazali „i zavist i bes i banalnu ljubomoru“.

- Nisu primetili glavnu stvar – oba lidera su govorila o višegodišnjem konstruktivnom, a ne destruktivnom razvoju bilateralnih odnosa, koji nije samo u interesu naše dve zemlje, nego celog sveta - prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

S tim u vezi, ona je navela najnovije primere sinofobije u zapadnim zemljama. Na primer, Nemačka zabranjuje svojim kompanijama da koriste najnovije proizvode kineskog telekoma, dok Holandija zabranjuje saradnju sa Pekingom u sferi mikročipova.

- Naravno, u SAD nikako ne mogu da oproste Kinezima to što njihova rešenja izazivaju veće interesovanje i što su popularniji od američkih programa - konstatovala je Zaharova, podsećajući da bi „antikineska inicijativa mogla da dovede do potpune zabrane korišćenja najpopularnije društvene mreže među mladima – TikToka“.

Takođe je podsetila na pandemiju virusa korona kada su, po njenim rečima, Rusija i Kina podržavale jedna drugu u tom teškom periodu – za razliku od zapadnih režima „koji nisu znali za šta da pre se uhvate – da li da spreče rusku vakcinu na svetsko tržište ili da optuže Kinu za navodno širenje virusa korona“.

- Nekada lepa zapadna 'bašta' nešto je sasvim uvela. Možda im fali ruskog đubriva koje je Zapad sam blokirao. S druge strane, 'džungle' su pune snage, bogate resursima i sirovinama, a takođe, što je možda i najvažnije, pune konstruktivnosti i odgovornosti - zaključila je diplomata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading