AMERIČKA POLICIJA NA NOGAMA! Sprema se hapšenje Trampa?
Foto: AP Patrick Semansky

Podizanje optužnice očekuje se večeras ili u sredu, objavio je američki „Politiko“ pozivajući se na tri neimenovana izvora uključena u slučaj.

„Razgovarali smo o tome kako da privedemo Trampa, odluka još nije doneta“, rekao je jedan od izvora.

Na sastanku u štabu njujorške policije, pored predstavnika tog odeljenja, prisustvovali su predstavnici američke tajne službe, sudski službenici i zvaničnici iz Kancelarije okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega.

Kancelarija okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega istražuje tajnu isplatu od 130.000 dolara koju je navodno izvršio Majkl Koen, Trampov bivši advokat, porno zvezdi Stormi Danijels kako bi je podmitio da ne objavljuje detalje navodne njene i Trampove ljubavne veze iz 2006. godine. Taj novac je Danijelsovoj navodno dat uoči predsedničkih izbora 2016. godine. Koen je tokom istrage prvo tvrdio da je taj novac dao iz ličnih izvora, a ne kao darodavac predsedničke kampanje, da bi tu izjavu kasnije promenio. On je osuđen na tri godine zatvora po osam tačaka optužnice, između ostalog i zbog kršenja zakona u vezi sa finansiranjem kampanja.

Kada zapečaćena optužnica bude dostavljena sudiji, kancelarija tužioca će razgovarati o Trampovoj predaji sa njegovim braniocem, rekao je neimenovani sudski zvaničnik, navodeći da će, ukoliko se Tramp ne preda, za njim biti raspisana poternica.

Tramp je saopštio u subotu da, prema informacijama koje su procurele, očekuje da će biti uhapšen u utorak i pozvao je pristalice na proteste.

Trampov portparol je rekao da bivši predsednik nije bio obavešten o bilo kakvom predstojećem hapšenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading