CRNA GORA JE NAKON PRVOG KRUGA PREDSEDNIČKIH IZBORA NA ISTORIJSKOJ PREKRETNICI: Jakov penzioniše Mila početkom aprila?!
Foto: Alo/Jakov Milatović / M. Jošida

U drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori ušli su Milo Đukanović, kandidat DPS, i Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad, najmlađe političke opcije osnovane juna prošle godine.

U prvim danima aprila biće potpuno jasno da li će Đukanović otići u političku penziju, a do tada ostaje pitanje da li 2. aprila, kada će biti održan drugi krug, može da se desi iznenađenje. 

Politikolog Vladimir Pavićević u razgovoru za naš list poručuje da je Milatović apsolutni favorit u drugom krugu.

CRNA GORA JE NAKON PRVOG KRUGA PREDSEDNIČKIH IZBORA NA ISTORIJSKOJ PREKRETNICI: Jakov penzioniše Mila početkom aprila?!

Vladimir Pavićević - Privatna arhiva

 

- Imaće podršku svih relevantnih političkih grupacija koje su pobedile Mila 2020. godine. To znači da Jakov ide na preko 55% glasova u drugom krugu. Milo je oslabljen, ovi izbori su pokazali da je izgubio trećinu glasova u odnosu na prethodne predsedničke izbore. A postoji još jedna stvar - Milo je kandidat koji mobiliše veliki broj građana da glasaju protiv njega. To Jakovu može samo da donese još neki novi, a neplanirani glas - ističe Pavićević.

I zaista, Milatović je dobio podršku većine političkih partija koje su pozvale svoje glasače da u drugom krugu glasaju za njega. Predsednički kandidat DF Andrija Mandić je poručio da je zadovoljan glasovima dobijenim na izborima i u ime Demokratskog fronta pozvao građane na punu podršku Milatoviću.

CRNA GORA JE NAKON PRVOG KRUGA PREDSEDNIČKIH IZBORA NA ISTORIJSKOJ PREKRETNICI: Jakov penzioniše Mila početkom aprila?!

Jutjub/ ADRIA TV Montenegro

 

- Pobede našeg kolege (Jakova) Milatovića u drugom krugu nema bez podrške DF-a - rekao je Mandić.

I Socijalistička narodna partija (SNP) je juče saopštila da podržava Milatovića, a podrška je stigla i od Alekse Bečića.

- Celokupna infrastruktura Demokrata, koja je široko prepoznata kao izuzetno moćna i organizovana, stavlja se na raspolaganje u naredne dve sedmice kolegi Milatoviću u meri i na način koji njegov izborni štab proceni potrebnim – rekao je on.

No, ni Milo Đukanović ne namerava da se preda. Naprotiv, on je apsolutno uveren u pobedu u drugom izbornom krugu.

- Nema protivkandidata kojeg sam očekivao i priželjkivao, koji god da dođe, slabiji je od mene, spreman sam da pobedim - rekao je samouvereno Đukanović.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović rekao je da je izborni rezultat Đukanovića očekivan, a da sada sledi dinamična aktivnost i potpuna mobilizacija biračkog tela.

S druge strane, kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović poručio je da će Đukanovića 2. aprila, u drugom krugu izbora, poslati u političku penziju.

- Obećali smo da ćemo uspeti. I uspeli smo. Mislim da smo večeras pokazali da je Đukanović prošlost u Crnoj Gori - rekao je preksinoć Milatović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading