DEMONSTRANTI DEMOLIRALI KANCELARIJU PREDSEDNIKA Neredi u Francuskoj divljaju nesmanjenom žestinom (FOTO)
Foto: Tanjug/Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Sioti je objavio na Tviteru snimak svoje kancelarije u gradu na francuskoj rivijeri sa razbijenim prozorima, nakon što su prošle noći vandali gađali kancelariju kamenom za popločavanje, preneo je AP.

Vandali su takođe na zidu kancelarije napisali: „predlog ili kamen“ - u vezi sa predlogom za izglasavanje nepoverenja vladi zbog penzione reforme o čemu će se glasati u ponedeljak u Narodnoj skupštini u Parizu.

Usred masovnih protesta zbog Makronovog plana da podigne starosnu granicu za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, francuski predsednik je prošle sedmice naredio premijerki Elizabet Born da se pozove na posebno ustavno ovlašćenje da zaobiđe glasanje o tom predlogu u donjem domu parlamenta.

Kao odgovor, poslanici levice i desnice podneli su u petak predloge za izglasavanje nepoverenja vladi.

Sioti je najavio da njegova stranka neće glasati za nepoverenje vladi, što znači da neće biti dovoljno glasova da se zaustavi donošenje zakona o reformi penzionog sistema.

Sioti je, reagujući na vandalski napad, napisao na Tviteru da nikada neće popustiti pred terorom. Makronova koalicija centra ima najviše mesta u Narodnoj skupštini. Republikanci, stranka desnog centra, osvojila je na parlamentarnim izborima 74 poslanička mesta od ukupno 577.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading