PARIZ U PLAMENU Demonstranti pale grad, policija upotrebljava suzavac i vodene topove (FOTO)
Foto: EPA/EFE/TERESA SUAREZ

Policija u Parizu je zabranila okupljanja na Jelisejskim poljima i trgu Konkord, a i ove večeri je došlo do sukoba demonstranata i policije, prenosi Rojters.

Predstavnici snaga zakona su tokom sukoba upotrebili suzavac. Nekoliko hiljada demonstranata se večeras okupilo u južnom delu Pariza, na Trgu Italije, gde su neki od njih palili kante za smeće, prenosi AP.

Demonstranti u Marseju su na 15 minuta blokirali železničku stanicu. U Parizu su protesti protiv reforme penzionog sistema održani tokom prethodne dve noći, uz učešće na hiljade demonstranata, a na trgu Konkord spaljena je lutka sa Makronovim likom, preneo je Rojters.

Policija je rasterala demonstrante suzavcem i vodenim topovima i bilo je na stotine hapšenja.

Demonstranti pokušavaju da izvrše pritisak na poslanike da sruše Makronovu vladu i osude na propast nepopularno povećanje starosne granice za penzionisanje koje pokušava da se nametne bez glasanja u Narodnoj skupštini.

Ulice Pariza su prepune smeća zbog toga što su komunalne službe u štrajku. Štrajkovi u brojnim sektorima planirani su za ponedeljak, od saobraćaja do energetike.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo zatražila je da se 30 odsto letova otkaže na Orliju, drugom aerodromu u Parizu, kao i 20 odsto u Marseju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading