PROPALA AKCIJA UKRAJINACA! Ovo su planirali da urade kroz Hrvatsku
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Kako je javila agencija HINA, osumnjičeni će moći da se brane sa slobode ukoliko neko za njih bude platio kauciju. 

Istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je predlog tužilaštva i odredio osumnjičenima istražni zatvor zbog opasnosti od bekstva, ali u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku, određena im je kaucija u gotovom novcu, kojom mogu zameniti istražni zatvor.  

Na osnovu krivične prijave Policijske uprave Ogulin četvorica Ukrajinaca sumljiče se su 12. marta u blizini Ogulina, zajedno i prema prethodnom dogovoru, ilegalno prevozili strance, odnosno da su 24-godišnjak kao vozač i osumnjičeni 18-godišnjak kao suvozač, preuzeli u kombi vozilo više državljana Iraka s namerom da ih prevezu u Italiju.

Pritom su, kako je saopštilo tužilaštvo, "bili svesni da se Iračani nalaze protivzakonito na području Republike Hrvatske".

Takođe, sumnja se da su se tokom vožnje dvojica 27-godišnjih Ukrajinaca kretali ličnim vozilom iza kombija s ciljem dojavljivanja prisutnosti policije sve dok ih policijski službenici nisu zaustavili.

U saopštenju Tužilaštva precizira da su prekršili odredbe o ulaženju, kretanju i boravku stranaca u  Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i to “s ciljem da se nepripadno materijalno okoriste za neutvrđeni novčani iznos koji je trebalo da dobiju po obavljenom prevozu”, izvestila je hrvatska agencija.

Pratite najnovije  VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading