OTKRIVENA LABORATORIJA ZA PROIZVODNJU AMFETAMINA U Skoplju uhapšeno pet osoba: Nađena droga u vrednosti od pola miliona evra
EPA

Portparol MUP Toni Angelovski je rekao da su polcajci iz jedinica za suzbijanje trgovine drogom i za organizovani krimnal u toj akciji u četvrtak uhapsili pet osoba iz Skoplja - D.T. (25), E.M. (35), Ž.P (46), S.Č.Z. (38) i B.F (44).

"Izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Skoplju i otkrivena je laboratorija za proizvodnju amfetamina, kao i droga vredna oko pola miliona evra ukoliko bi se prodavala preko uličnih dilera", rekao je Angelovski (mvr.gov.mk/vest/25413).

Po njegovim rečima, nađeno je oko sedam kilograma sintetičke droge amfetamin, kilogram kokaina, oko 22 kilograma marihuane, oko 3.000 tableta ekstazija, oprema i velike količine tečnosti za proizvodnju amfetamina.

Uhapšeni Vlasotinčani zbog iznude u pokušaju - Alo.rs

Policija je našla i automatsku pušku "kalašnjikov", 667 metaka različitog kalibra, okvir za automatsku pušku, dva okvira za pištolj, evidencije dužnika koji su kupili drogu, novac za koji postoji osnovana sumnja da potiče od prometa droge, i četiri putnička vozila.

Rekao je da je u januaru, februaru i martu ove godine, po nalogu ;tužioca u Skoplju sprovedena krivična istraga protiv uličnih dilera koji prodaju sintetičku drogu amfetamin i marihuanu i uhapšene su tri osobe D.T (33), D.M (37) i J. S (41), koje su nabavljale sintetičku drogu i koje su već krivično gonjene.

Angelovski je rekao da su privedeni duže vreme bili umešani u uličnu prodaju sintetičke droge amfetamin na području Skoplja, za šta su iznajmili više stanova u centru Skoplja, kao i u naselju "Đorče Petrov", koje su koristili kao depo za skladištenje, proizvodnju i pakovanje sintetičkih droga.

"Droga je prodavana za 2.000 denara po gramu amfetamina, 3.000 denara za gram kokaina, 600 denara za tabletu ekstazija i 1.000 denara za pakovanje marihuane", rekao je portparol MUP Severne Makedonije Toni Angelovski.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading