BIĆE VAM INSTALIRANO NA KOMPJUTERIMA! Majkrosoft objavio planove, vaši programi postaju pametni!
Shutterstock

Za paket Majkrosoft 365, koji obuhvata Vord, Eksel, PauerPoint i Autluk, kompanija je predstavila Kopilota - asistenta za veštačku inteligenciju.

„Uvereni smo da će naredna generacija veštačke inteligencije otključati novi talas rasta produktivnosti", kaže tim povodom izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela, i zo u danu kada je zabeleženo da su cene akcija kompanije porasle za oko četiri odsto.

Kako prenosi Rojters, pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda koji su bazirani na primeni veštačke inteligencije, počela je  puštanjem u rad ČetGPT-ja, prošle godine, odnosno aplikacije za ćaskanje sa veštačkom inteligencijom, koja je, kako se navodi, pokazala potencijal takozvanih velikih jezičkih modela.

Takva tehnologija uči iz već postojećih, dostupnih informacija i kreira nove sadržaje, a ove nedelje kompanija koja je kreirala aplikaciju, OpenAI, najavila je lansiranje verzije GPT-4.

Funkcije te aplikacije podražava Majkrosoftova aplikacija Kopilot, a iz te kompanije najavljuju da će aplikacija „moći da podstakne veći broj korisnika da radi u paketu Ofis i da tako poveća razdvajanje u odnosu na konkurente''.

Potpredsednik kompanije Majkrosoft Džon Fridmen je izjavio da je ćaskanje sa Majkrosoftovom aplikacijom - najveće iskustvo iz kojeg aplikacija može da uči.

„Primera radi, korisnik može da pita - Reci mom timu kako da obnovimo strategiju proizvoda'', a veštačka inteligencija će uzimati podatke iz mejlova od tog jutra, sastanaka ili četova'', objasnio je Fridmen.

Dodao da na duge staze, veštačka inteligencija treba da bude personalizovanija.

„Često imamo zahteve prema ljudima da se prilagode mašinama i sistemima koje smo kreirali, a ovo je stvar koja će početi da se prilagođava vama'', poručio je Fridmen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading