HERŠ POKOPAO LAŽI VAŠINGTONA! "Ta verzija je čista besmislica!"
EPA

Govoreći na skupu nevladinog Odbora za Republiku, on je rekao da zna još o sabotaži Severnog toka i da nije sve otkrio, preneo je Tass.

"Ne govorim to javno, ne govorim nikome", rekao je Herš komentarišući izvore svoje istrage.

On je, međutim, istakao da ne veruje da iza sabotaže stoje "ukrajinski disidenti" jer amateri nisu mogli da je izvedu.

"Sve je to bio on", rekao je, Herš pokazujući na američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Dobitnik Pulicerove nagrade Simur Herš je u februaru objavio članak o svojoj istrazi o eksplozijama na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2.

U njegovoj publikaciji se navodi da su tokom NATO vežbi "Baltops" u leto 2022. američki ronioci postavili eksploziv ispod gasovofa Severni tok, koji su Norvežani aktivirali tri meseca kasnije.

Američki predsednik Džozef Bajden odlučio je da sabotira Severni tok posle više od devet meseci tajnih razgovora sa timom za nacionalnu bezbednost, naveo je Herš.

Kao odgovor na zahtev TAS S-a, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijen Votson osudila je verziju koju je Herš predstavio kao "potpuno lažnu i potpunu fikciju".

"Njujork Tajms" je prošle sedmice preneo da novi obaveštajni podaci SAD ukazuju da su pro-ukrajinske snage sabotirale Severni tok, dok je londonski "Tajms" preneo da je Zapad prećutao detalje o napadu na Severni tok kako bi zaštitio Ukrajinu, odakle, navodno, dolazi sabotaža.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Srb

15.03.2023 17:09

Tata, nisam ja, zeka je! Časna pionirska.