HRVATI BIJU PO UŠIMA Cena letovanja odlazi nebu pod oblake, turisti šokirani ciframa
Foto: Printscreen/Shutterstock

Apartmani gde je noćenje prošlog leta bilo 70 evra, ovog leta biće minimalno 80, a neretko i 90 evra po danu. 

Kratko, sedmodnevno letovanje u tom slučaju u startu poskupljuje barem 70, a češće za 100 do 140 evra, piše Večernji list.

Kad je u pitanju odmor na hrvatskom jadranu, građanima ove godine malo šta ide na ruku. Prošle godine su u dizanju cena prednjačili hoteli, gde su poskupljenja išla i do 40 odsto u odnosu na 2021.

Ali, ove godine cene podjednako i osetno rastu kako u hotelima tako i u popularnom i finansijski pristupačnijem privatnom smeštaju. S kakvim će cenama osvanuti jadranske konobe, poslastičarnice i restorani tek ćemo videti, ali i to će, kao i prošle godine, biti skrojeno prema zapadnoevropskim finansijskim mogućnostima.

Sve upućuje da će letovanje na Jadranu biti i skupo i nikad skuplje. Prosečena poskupljenja smeštaja zasad govore o 15 do 20 posto višim cenama od prošlogodišnjih, ali to samo znači da su neki poskupeli pet, a neki i 35 posto.

Ispada tako da će, recimo, za apartmane u kojima je noćenje prošlog leta bilo 70 evra, ovog leta trebati minimalno 80, a neretko i 90 evra po danu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading