PLJAČKAŠ OSTAO BEZ PLENA, PA OSUĐEN NA 3 GODINE ZATVORA Radnica nije dala pare!
Foto: Alo/Aloonline.ba

Prema optužnici sve se desilo 31. januara 2021. godine kada je optuženi maskiran fantomkom i naoružan gasnim pištoljem ušao u pomenutu prodavnicu. Navodi se da je na rukama imao rukavice, a na sebi maskirnu jaknu maslinastozelene boje, prenose tamošnji mediji.

Optuženi je odmah po ulasku u market radnici J. C., koja je stajala iza pulta, zapretio pištoljem. Od nje je preteći tražio da mu otvori kasu i preda novac.

To je ponovio više puta, ali ona je ostala pribrana, te nije htela da mu otvori kasu. Kako se navodi i pored upornih pretnji oružjem da mu preda novac radnica je uspela da putem telefona brzim biranjem pozove oca V. C. da dođe, jer je u toku pljačka.

To je razbojnika iznenadilo pa se okrenuo i istrčao iz marketa bez plena i dao se u beg.

- Optuženi je u nameri prisvajanja protivpravne imovinske koristi uz pretnju oružjem pokušao oduzeti tuđe pokretne stvari čime je počinio krivično delo razbojništvo u pokušaju - navodi se u presudi koja je objavljena na internet stranici suda uz navođenje inicijala.

Prema presudi Mišić je nakon neuspele pljačke iz marketa otrčao do "golfa" s kojim je velikom brzinom pobjegao sa lica mesta putem Teslić - Blatnica. Na vozilu nisu bile registarske oznake.

Optuženom Mišiću je zbog više olakšavajućih okolnosti i priznanja krivice zatvorska kazna maksimalno ublažena. Prema krivičnom zakoniku Republike Srpske za krivično delo razbojništva koje je njemu optužnicom bilo stavljeno na teret predviđena je kazna od pet do 15 godina zatvora.

Prema zakonu ta kazna se maksimalno može ublažiti do tri godine zatvora, što je u ovom slučaju i učinjeno.

Mišić je presudom obavezan i da nadoknadi troškove krivičnog postupka i to paušali iznos od oko 75 evra. Novac treba da uplati u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude, a ukoliko to ne učini sud može pokrenuti prinudnu naplatu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading