OTMICA AMERIKANACA U MEKSIKU FBI nudi 50.000 dolara za informacije
Foto: AP/AP/Tanjug

Četvoro američkih državljana koji su u Meksiko putovali zbog medicinskog tretmana oteto je na severu te zemlje, javljaju američki mediji. 

Amerikanci su se ubrzo našli pod vatromnakon što su u belom kombiju sa registarskim tablicama Severne Karoline ušli u grad Maramoros na jugu Teksasa, saopštile su vlasti.

PRONAĐENO STOTINE MIGRANATA U NAPUŠTENOJ PRIKOLICI Jeziva scena u Meksiku

FBI, koji radi sa lokalnim vlastima na tom slučaju, navodi da su ih naoružani napadači "ugurali" u drugo vozilo i odveli sa lica mesta. Američka ambasada u Meksiku pozvala je javnost da pomogne u identifikaciji kidnapera, ističući da FBI nudi nagradu od 50.000 dolara za informacije.

Bela kuća pomno prati slučaj 

Ambasada SAD u Meksiku navela je, takođe, i da je "nevini" državljanin Meksika stradao u napadu. Meksički zvaničnik rekao je za Rojters da su tri muškarca i jedna žena kidnapovani, ali vlasti za sada nisu objavile njihove identitete.

Sekretarka za štampu Karin Žan Pjer navela je i da je predsednik SAD Džozef Bajden obavešten o nestanku četvorice američkih državljana, da pomno prate slučaj, ističući da su takvi napadi neprihvatljivi.

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako kako naoružani muškarci u sred bela dana utovaruju četvoro ljudi u zadnji deo belog kamioneta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading