STRAVIČNO UBISTVO U MOSKVI Zadavljen naučnik koji je učestvovao u razvoju vakcine Sputnjik V
Foto: Printscreen/INVESTIGATIVE COMMITTEE OF RUSSIA

Andrej Botikov, jedan od 18 naučnika koji su razvili vakcinu Sputnjik V u Nacionalnom istraživačkom centru Gamaleja, identifikovan je kao čovek koji je 2. marta otkriven zadavljen u svojoj kući u ulici Rogova, preneo je Regnum, pozivajući se na zvanične izvore.

Ranije je objavljeno da je preživeo napad. Istražni komitet Rusije (ICR) je sada otvorio istragu o ubistvu, smatrajući da je 29-godišnji muškarac tokom nesuglasice zadavio naučnika kaišem pre nego što je pobegao sa lica mesta.

Dok zvanični izveštaji ukazuju na provalu koja je pošla po zlu, smrt 47-ogodišnjaka dolazi usred niza članova ruske elite koji su pronađeni mrtvi pod misterioznim okolnostima tokom prošle godine, uključujući naučnike i biznismene.

U saopštenju, moskovsko odeljenje za istrage nije imenovalo Botikova, ali je saopštilo da su istražitelji identifikovali i locirali napadača „u najkraćem mogućem roku“.

"Tokom ispitivanja priznao je krivicu, optužen je", dodaje se.

„Okrivljeni je prethodno krivično gonjen zbog izvršenja teškog krivičnog dela. ICR je rekao da je krivična istraga u toku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

03.03.2023 21:13

Jedina vakcina koja je prava i koja vredi.Sta reci za coveka.Uzas!