SVET SE MENJA Sve više zemalja želi u BRIKS i ŠOS
Tanjug

- Upravo tokom poslednjih nekoliko godina, uključujući prvu godinu sprovođenja specijalne vojne operacije, broj zemalja koje žele da se priključe BRIKS-u i Šangajskoj organizaciji za saradnju naglo je porastao, njih je sada dvadestak - rekao je Lavrov na otvaranju savetovanja sa šefovima teritorijalnih predstavništava Ministarstva inostranih poslova Rusije u subjektima Ruske Federacije.

On je dodao da je reč o zemljama koje imaju značajnu ulogu u svojim regionima, poput Egipta, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indonezije, Meksika i niza afričkih zemalja.

- Svet je stupio u epohu kardinalnih, nepovratnih promena. Uspeli smo ne samo da osujetimo planove kolektivnog Zapada da nas izoluje, nego i da raskomada Rusiju, i da omogućimo progresivnu saradnju s ogromnim brojem članica međunarodne zajednice - rekao je ruski ministar.

Lavrov je, takođe, rekao da će ruski predsednik uskoro odobriti obnovljenu Koncepciju spoljne politike Rusije.

- Promene koje se događaju u svetu odražene su u nacrtu koncepcije spoljne politike, nju bi bukvalno u najskorije vreme trebalo da odobri predsednik, mi na to računamo - rekao je Lavrov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading