BROJ ŽRTAVA RUDARSKE NESREĆE U KINI RASTE Mnogi se vode kao nestali
Foto: AP/AP/Tanjug

Tri stotine vatrogasnog spasilačkog osoblja, sa 60 vatrogasnih vozila i šest pasa za potragu i spasavanje, danas je na licu mesta, u potrazi za zarobljenim rudarima, prema izveštaju kineskih medija, prenosi Rojters.

Državna zdravstvena komisija saopštila je u sredu uveče da je spašeno šest povređenih i da je poslala 15 kola hitne pomoći sa 45 medicinskih radnika da pomognu u spasavanju.

Nesreća se dogodila u sredu u autonomnoj oblasti Unutrašnja Mongolija, na površinskom kopu rudnika koji je u vlasništvu kompanije "Sinđing koal majning".

BROJ ŽRTAVA RUDARSKE NESREĆE U KINI RASTE Mnogi se vode kao nestali

AP/Tanjug

 

Kineski predsednik Si Đinping u sredu je naredio potragu i spasavanje, javili su državni mediji, iako je drugo klizište uveče otežalo rad na pronalaženju preživelih.

"Moramo uložiti sve moguće napore da spasimo nestale osobe i lečimo povređene", rekao je Si. Premijer Li Kećijang je takođe zahtevao brzu istragu o uzroku kolapsa.

Lokalne vlasti su danas hitno naredile rudnicima uglja u nekoliko velikih rudarskih regiona u Kini da izvrše bezbednosne inspekcije, naročito na površinskim kopovima. Unutrašnja Mongolija je najveći region za proizvodnju uglja u Kini.

Nekada podzemni rudnik, pretvoren je u površinski kop 2012. godine, navode državni mediji.

Ugalj je glavni izvor energije u Kini, ali su njeni rudnici među najsmrtonosnijima na svetu, uglavnom zbog slabog sprovođenja bezbednosnih standarda, uprkos ponovljenim vladinim nalozima za poboljšanje bezbednosti tokom godina, navodi Rojters.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading