"PUTIN JE NAPRAVIO VELIKU GREŠKU" Bajden razgovarao sa istočnoevropskim NATO saveznicima
Foto: AP/Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden sastao se u Varšavi sa liderima zemalja na istočnom krilu NATO u nameri da demonstrira podršku Amerike nakon što je Rusija suspendovala svoje učešće u sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja zbog snažne podrške Zapada Ukrajini.

Bajden je rekao da Zapad nikada nije planirao napad na Rusiju, dok je invazija na Ukrajinu bila Putinov izbor, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

 

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je odustao od sklapanja novog ugovora o kontroli naoružanja START kojim bi se ograničio broj ruskih i američkih strateških nuklearnih bojevih glava i upozorio da bi Moskva mogla da nastavi sa nuklearnim probama.

"Napravio je veliku grešku", rekao je Bajden o Putinovoj odluci pre polaska na sastanak sa istočnoevropskim NATO saveznicima.

Bajden je stigao u Varšavu u ponedeljak posle iznenadne posete Kijevu nekoliko dana pre godišnjice ruskog napada na Ukrajinu 24. februara 2022. godine, preneo je ranije Rojters. U trenutku najvećih tenzija između Rusije i Zapada decenijama nakon Hladnog rata Bajden se u utorak obratio hiljadama ljudi u centru Varšave i rekao da se "autokratama poput ruskog predsednika Vladimira Putina" mora pružiti otpor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading