VAŽNI PLANOVI ZA UKRAJINU Makron i Zelenski razgovarali o bitnim odlukama za narednju nedelju
Foto: EPA/EFE/SARAH MEYSSONNIER

Tema razgovora dvojice lidera bila je i Minhenska bezbednosna konferencija na kojoj su se lideri zapadnih zemalja obavezali da će osnažiti podršku Ukrajini u borbi protiv ruskih snaga, prenosi Rojters.

Tokom svog redovnog noćnog obraćanja naciji, Zelenski je rekao da se zahvalio francuskom predsedniku "zato što je razumeo potrebu Ukrajine da se ne sme izgubiti ni jedna prilika, ni jedna nedelja za odbranu od ruske agresije".

"Razgovarali smo o važnim odlukama koje smo planirali za narednu nedelju u kojoj se navršava cela godina našeg otpora", rekao je Zelenski.

Iz kabineta predsednika Makrona je potvrđeno da su dvojica lidera razgovarala o nedavnoj poseti Zelenskog Londonu, Parizu i Briselu.

U saopštenju Jelisejske palate se kaže da je Makron ponovio da se zalaže za dodatnu podršku NATO Ukrajini i potvrdio svoju podršku Zelenskom za njegov mirovni predlog u 10 tačaka.

STRAVIČAN UDAR U AVDIJEVKI Ukrajinske snage razorene vazdušnim bombama (FOTO/VIDEO)

U današnjem intervjuu za francuski nedeljnik Žurnal di dimanš, Makron je rekao da iako Francuska želi da Rusija bude poražena u Ukrajini, Pariz "ne želi da Rusija bude uništena".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading