RAKETIRANA AMERIČKA VOJNA BAZA Napad će proći bez odgovora, šok saopštenje Centralne komande
EPA-EFE/Marcin Bielecki

U saopštenju koje je objavljeno dan nakon napada, komanda je navela da je baza Grin Vilidž, koja se nalazi u naftnim poljima Al-Omar u jugoistočnom Deir ez Zoru, gađana sa dve rakete.

 - Nijedan američki ili koalicioni vojnik nije ubijen ili ranjen i nije naneta šteta infrastrukturi ili opremi koalicije. Američke snage na severoistoku Sirije istražuju ovaj incident. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade - navodi se u saopštenju.

Nekoliko sati posle napada, u seriji izraelskih udara pogođene su mete u sirijskoj prestonici Damasku i u obližnjim oblastima. Jedna od meta bila je višespratna zgrada koja se nalazi u blizini ključnih iranskih objekata u visoko obezbeđenom kvartu Kafar Sousa. U napadima je poginulo pet osoba, uključujući četiri civila, a 15 je ranjeno.

Sirijske i iračke frakcije povezane sa iranskom Islamskom revolucionarnom gardom (IRGC) okrivljene su za nekoliko napada koji su ciljali američke baze u Siriji u poslednjih nekoliko godina. Neki od napada su zaista izvedeni kao odgovor na izraelske napade na Siriju, ili sabotažne napade unutar Irana.

SAD verovatno neće odgovoriti na raketni napad na bazu Grin Vilidž pošto je strana odgovorna za napad i dalje nepoznata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading