TEK SE ZAGREJAO Potpredsednica SAD: Bajden nije prestar da opet bude predsednik
EPA

Džozef Bajden je najstariji predsednik u istoriji SAD, a na kraju potencijalnog drugog mandata imao bi čak 86 godina

Potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris izjavila je da predsednik Džozef Bajden (80) nije previše star da opet bude na toj funkciji i najavila da će se zajedno kandidovati na sledećim izborima.

"Mislim da je važno fokusirati se na potrebe američkog naroda, a ne na političko brbljanje iz Vašingtona", rekla je Haris za En-Bi-Si-Njuz.

Haris se osvrnula i na izjave bivše ambasadorke SAD u UN i kandidata za predsednika Niki Hejli koja je pozvala na "novu generaciju" lidera i rekla da bi političari stariji od 75 godina trebalo da podležu obaveznim testovima mentalnog zdravlja.

"Ono što sam naučila kroz putovanja našom zemljom je da američki narod želi lidere koji će videti šta se dešava u njihovim životima i stvoriti rešenje. U Džou Bajdenu imamo predsednika koji je verovatno jedan od najstarijih i najjačih američkih predsednika koje smo imali kada je u pitanju odgovor na potrebe američkog naroda", navela je Haris.

Bajden još nije zvanično proglasio kandidaturu na predsedničkim izborima koji će biti održani sledeće godine, ali svi znaci sugerišu da će to uraditi. 

U četvrtak ga je lekar Bele kuće proglasio "sposobnim za dužnost" i ocenio da on u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti "bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja".

Bajden je, preneo je "Politiko", uspešno prošao sistematski pregled u bolnici "Volter Rid" - uprkos brojnim lapsusima, padovima na stepenicama i sa bicikla i dezorijentisanosti  - i sposoban je ne samo da vodi Ameriku nego i da se kandiduje za drugi mandat.

VELIKI PROBLEM ALIJANSE Otkriveni NATO planovi

Međutim, on je već najstariji predsednik u istoriji SAD, a na kraju potencijalnog drugog mandata imao bi čak 86 godina.

Pratite najnovije  VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading