policija
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Policija Lankašira je u sredu uveče saopštila da se nestala majka suočila sa "značajnim problemima sa alkoholom" izazvanim "borbom sa menopauzom".

"Ove borbe su se ponovo pojavile tokom poslednjih meseci. Ovo je izazvalo neke prave izazove za Pola i porodicu", dodaje se u saopštenju i ukazuje na partnera Nikole, Pola Ansela.

To je puno više detalja nego što su detektivi otkrili na konferenciji za medije nekoliko sati ranije, kada su jednostavno pominjali "ranjivosti" zbog kojih se vodi kao nestala osoba sa "visokim rizikom".

Odluka policije Lankašira da otkrije privatne informacije o nestaloj majci naišla je na kritike javnosti, kao i pojedinih poslanika.

Još se traga za pucačem - Alo.rs

Bivši detektiv Martin Anderhil rekao je za Sky News da je policija potpuno uništila reputaciju majke otkrivanjem njenih problema sa alkoholom.

On je istakao da nikada do sada nije video da je objavljeno toliko detalja u vezi sa slučajem nestale osobe i da moramo da se zapitamo zašto ih policija sada objavljuje.

Nikola je nestala 27. januara dok je šetala psa pored reke i otada nije viđena.

"Razumljivo je zašto neki ljudi govore da prebacuju krivicu na žrtvu kako bi sačuvali sopstvenu reputaciju. Nije mi jasno zašto su uradili to", rekao je on.

Raniji policijski poziv

Policija je otkrila da su bili u kući Nikole nekoliko nedelja pre nego što je nestala kako bi je proverili. Prema rečima Anderhila, to zahteva drugu liniju istrage.

"Jasno je da ovo nije bio scenario porodičnog zlostavljanja ili scenario pijane osobe - to je bio incident mentalnog zdravlja koji je Nikola pretrpela", rekao je on.

Nikola je poslednji put viđena u 9.10 sati 27. januara dok je šetala uobičajenom rutom sa psom pored reke.

Srpkinju koju je muž ubio u Kelnu život nije mazio - Alo.rs

Njen telefon, i dalje ulogovan u poziv na poslu, pronađen je oko 20 minuta kasnije na klupi, dok je njen pas lutao okolo.

Otkako je nestala, veliko interesovanje javnosti i medija rezultiralo je, kako je policija opisala, "lažnim informacijama, optužbama i glasinama".

Policija za sada nije pronašla više tragova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading