RUSIJA ZAHTEVA ISTRAGU PROTIV SAD! Prljavi poslovi Pentagona izlaze na videlo!
Foto: Youtube/Printscreen

Državna duma usvojila je apel Savezne skupštine Rusije upućen parlamentima drugih zemalja u vezi sa vojno-biološkim aktivnostima SAD van njihove teritorije, navodi se na zvaničnom sajtu Dume.

Dokument je pripremila Parlamentarna komisija za istraživanje aktivnosti američkih bioloških laboratorija na teritoriji Ukrajine, koja je zaključila da biomedicinski program SAD, koji sprovodi i finansira Pentagon, ima prikrivene ciljeve.

Parlamentarci naglašavaju da američka Agencija za smanjenje pretnji odbrane koja je vršila mikrobiološke eksperimente u Ukrajini, nije imala za cilj zaštitu, već borbenu podršku vojnim jedinicama, a prema rečima Irine Jarovaje, zamenice predsednika Državne dume, takva logika mora da izazove najozbiljniji strah u svetu.

"Ministarstvo odbrane SAD prikuplja posebno opasne patogene mikroorganizama za istraživanja u svojim specijalizovanim naučnim centrima. Vrše selekciju genetskog materijala, proučavaju karakteristike imunog sistema lokalnog stanovništva kako bi se utvrdila njihova reakcija na uticaj raznih patogena koji mogu biti deo potencijalnog biološkog oružja. Njihova upotreba može dovesti i do širenja novih zaraznih bolesti", navodi se u saopštenju koje je Savezna skupština Rusije poslala parlamentima drugih zemalja.

U apelu se navodi da sve zemlje sveta treba da se fokusiraju na prikrivene ciljeve Pentagona u vezi sa "misijom" koju je započela američka agencija, a koja prikuplja i obrađuje informacije o veoma opasnim patogenima mikroorganizama. Prikupljeni podaci su tajni, a pristup ovim informacijama ima isključivo Ministarstvo odbrane SAD.

"Parlamentarna istraga o aktivnostima biolaboratorija u Ukrajini koju smo pokrenuli postaje sve važnija u svetu i, bez preterivanja, interesovanje za nju je veoma veliko", rekla je zamenica predsednika Državne dume.

Prema grubim procenama parlamentaraca, na teritorijama drugih država postoji oko 400 bioloških laboratorija koje kontroliše Vašington.

Iz tog razloga, Savezna skupština poziva parlamente zemalja u kojima postoje biolaboratorije pod kontrolom SAD da daju pravnu i političku ocenu sporazuma koje nacionalne zdravstvene službe sklapaju sa Ministarstvom odbrane SAD.

"Apelujemo na parlamente drugih zemalja da budu zainteresovani za sporazume koje njihova ministarstva zdravlja sklapaju sa Ministarstvom odbrane SAD. Projekti se samo zovu biomedicinski, to je trojanski konj Pentagona, iza kojeg se kriju vojno biološka istraživanja", uverena je Irina Jarovaja.

Ruski poslanici i senatori pozivaju parlamentarce svih zemalja da analiziraju činjenice i pretnje koje predstavljaju opasnost ne samo za države na čijim se teritorijama nalaze biološke laboratorije SAD, već i za čitavo čovečanstvo.

Prema rečima ruskih parlamentaraca, njihove strane kolege "mogu i treba da traže od američkog Kongresa da javno objavi sve informacije o vojno-primenjenim projektima koje sprovodi Ministarstvo odbrane SAD, a koji krše Konvenciju o zabrani razvoja, proizvodnje i pravljenju zaliha biološkog i toksičnog oružja i njihovo uništavanje".

Parlamentarna komisija Federalne skupštine Ruske Federacije za ispitivanje okolnosti povezanih sa stvaranjem bioloških laboratorija američkih stručnjaka na teritoriji Ukrajine organizovana je na inicijativu Državne dume. Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin više puta je isticao potrebu da se istraže aktivnosti američkih bioloških laboratorija.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading