AMERIKANKA RASKRINKALA BAJDENA! Zelenski se hvata za glavu, naseo je!
Foto: AP/Susan Walsh

Pokazali su da nikada nisu brinuli o ukrajinskom narodu, već ih je zanimalo samo kako da smene Putina, izjavila je nekadašnja kandidatkinja za predsednicu Sjedinjenih Američkih Država Tulsi Gabar komentarišući izjavu bivšeg izraelskog premijera Naftalija Beneta da su Kijev i Moskva bili blizu potpisivanju mirovnog sporazuma, ali da je Zapad to blokirao.

Gabar je za Foks njuz kazala da je ta izjava pokazala kako su zapadni lideri mogli da spreče rat u Ukrajini, ali nisu to želeli.

"Činjenica da se o ovome tako malo piše pokazuje da ni ukrajinski narod, ni američki narod, ni demokratija, ni sloboda, niti sve ostalo o čemu toliko pričaju zbog privida, njih ne zanima. Ova situacija je pokazala šta su oni zaista želeli od samog početka – da sruše Putinov režim. U ovom sukobu su videli priliku da ostvare taj cilj", ocenila je Gabar.

 

Napominje da je u "ratovima za smenu režima" neizvesno kako će se stvari završiti, odnosno ko će sledeći preuzeti vlast.

"Ali u slučaju Rusije smo svesni da na vlasti neće biti neka prozapadna ili prodemokratska snaga, već može doći samo neko sa mnogo žešćim i opasnijim pristupom, što će samo pogoršati pretnju po SAD", ocenila je Gabar.

Smatra da se sukob u Ukrajini može okončati samo pregovorima, a ako se to radikalno ne promeni, onda će Amerikanci, Ukrajinci, ali i drugi biti gurnuti bliže direktnom sukobu Amerike i NATO sa Rusijom.

"Već smo razgovarali o tome gde to može dovesti: do upotrebe sve opasnijeg oružja, do uključivanja sve više zemalja u sukob i do povećanja rizika od nuklearnog sukoba", napomenula je nekadašnja kandidatkinja za predsednicu SAD.

Prema njenim rečima, zna se ko profitira od sukoba, a to su, kako je istakla, Bajdenova administracija i zagovornici rata u redovima i republikanaca i demokrata koji su već usmerili više od 100 milijardi dolara za finansiranje proksi rata protiv Rusije u Ukrajini.

"Od ovoga zarađuju i mnoge kompanije u vojno-industrijskom kompleksu, a znam da ima dosta ljudi, takve smo već viđali i tokom drugih sukoba zarad smene režima, koji već oblizuju usne smišljajući koliko će novca zaraditi kada uđu u ratom razorenu zemlju i pokušaju da je obnove. Ukrajinski narod i građani Sjedinjenih Država od svega ovoga trpe samo gubitke. Ako se tako nastavi, biće sve više ljudskih patnji i razaranja kako u Evropi tako i širom sveta", zaključila je Gabar.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading