"RUSIJA U UKRAJINI RATUJE DO UNIŠTENJA" Ministar odbrane udario na Putina, stigao hitan odgovor
Alo! Ilustracija A.V.

To je rekao ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev.

"Član nemačke Vlade, očigledno, nije uzeo u obzir da je njegov rukovodilac – federalni kancelar Nemačke", više puta izjavljivao da je zainteresovan za nastavak dijaloga sa ruskim liderom, prokomentarisao je Nečajev.

Prema njegovim rečima, „ovakve izjave se ne uklapaju u tonalitet rusko-nemačkih kontakata, koji su i bez toga malobrojni, i koji, kako bi se nadali, predviđaju civilizovani okvire komunikacije“.

"Uopšte, želeo bih da istaknem da antiruska retorika nikako ne doprinosi približavanju mira u Ukrajini. Isto kao ni pojačana aktivnost pumpanja kijevskog režima nemačkim naoružanjem", poručio je diplomata.

Istovremeno, on je precizirao da to, nažalost, nije jedini primer da nemački ministar ishitreno koristi „delikatnu terminologiju“.

"Konkretno, ranije je javno izjavio da Rusija u Ukrajini 'ratuje do uništenja'. Etimologija ovog termina u našoj zemlji, pa čak i u samoj Nemačkoj je dobro poznata i ima potpuno određeni istorijski kontekst, koji ne dozvoljava drugačije interpretacije", zaključio je Nečajev.

Pistorijus je, prethodno, tokom posete Kijevu, dao intervju "Bildu" tokom kojeg je imao neumesne komentare na račun ruskog predsednika Putina, rekavši da bi svet bio bolji bez njega.

"Nesumnjivo i apsolutno", odgovorio je Pistorijus na pitanje novinara.

Pistorijus je 2018. godine bio jedan od političara SDP koji su se zalagali za „prijateljski i kritični pristup Rusiji“.

Sankcije su, prema njegovom mišljenju, nanele ozbiljnu štetu nemačkoj ekonomiji i ojačale poziciju ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pratite najvažnije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading