TRI GRADA SRAVNJENA SA ZEMLJOM! Kamen na kamenu nije ostao! Čuju se vrisci ispod ruševina! (FOTO/VIDEO)
Foto: AP/IHA agency via AP

Epicentar kako je saopšteno dogodio se na 3 kilometra od grada Gazinttepa na dubini od 10 km. Prvi zemljotres je bio jačine 7,8 po Rihteru, a naknadni koji je usledio sat, sat i po kasnije 6,7 po Rihteru.

 

 

Prvi preliminarni podaci govore da je samo na jugu Turske uništeno odnosno srušeno 130 zgrada. Rušenje zgrada zabeleženo je i u Sriji, ali za sad detaljnih informacija o tome za sada nema.

Razmere razaranja zemljotresom na jugu Turske pokazale su se kao stravične, apokaliptične scene su bile jezive! U pojednim gradovima cele zgrade su retkost, dok je većina srušena i sravnjena sa zemljom.

 

Najgore osim Gazintepa prošao je grad Iskenderum, gde je većina zgrada bukvalno srušena i sravnjena sa zemljom . Postoje izveštaji da vatrogasci i spasioci nisu u mogućnosti da stignu do svakog mesta jer je veliki broj zgrada i obejakta strušen. Strahuje se da će se broj stradalih biti mnogo veći.

 

 

Treći grad koji je pretpreo stravična razaranja u dva jaka zemljotresa na jugu Turske je Kahramanmaras. Jutro posle dva jaka udara izgleda kao da je grad pretrpeo stravična razaranja u noćnom bombardovanju.

TRI GRADA SRAVNJENA SA ZEMLJOM! Kamen na kamenu nije ostao! Čuju se vrisci ispod ruševina! (FOTO/VIDEO)

Google Earth

 

Snimci koji kruže društvenim mrežama ukazuju da skoro u samom gradu nema cele zgrade. Preživeli ljudi po kišenom danu tumaraju ulicama i nemo posmatraju sruđene zgrade pod kojima ima veliki broj ljudi, prijatelja, rođaka, članova porodica.

Turske vlasti uputile su zvanični apel svetskoj javnosti da je toj zemlji potrebna svak pomoć, pre svega u medicinarima i spasiocima kako bi se pomoglo stradalima na jugu Turske i povećale šanse da se povređeni i preživeli spasu iz gomile betona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading