ZAGREB RAZOREN Snažan vetar obara drveće i skida crepove sa krovova - najgore se tek očekuje
Foto: Instagram/printscreen/192.rs

Vikend je tek počeo, a snažan vetar širom Hrvatske već stvara probleme. U Zagrebu duva jak vetar koji nosi sve pred sobom. U Ulici Veselka Tenžere na Vrbiku srušila se velika breza. Deblo se slomilo na nekoliko delova i palo na stazu ispred zgrada, ali niko nije povređen niti je oštećena imovina na toj lokaciji, prenosi Jutarnji list.

Zagrebački vatrogasci jutros su dobili 20-ak dojava.

- Ne možemo trenutno da razgovaramo jer imamo toliko dojava da jednostavno ne stižemo - kratko su poručili medijima vatrogasci Javne vatrogasne stanice grada Zagreba.

Najčešće se radi o srušenim granama ili stablima pa je potrebno njihovo uklanjanje, a u jednom slučaju se zbog vetra s krova odlomio crep.

Za sada nema povređenih, ali je nastala materijalna šteta jer su se neke grane srušile po parkiranim automobilima, a u jednom slučaju čak i na vozilo koje je bilo u pokretu.

Državni hidrometeorološki zavod za subotu je izdao upozorenje zbog snažnog vetra. Crveno upozorenje je izdato za Velebitski kanal zbog jake, mestimično olujne bure s najjačim udarima vetra od 35 do 70 čvorova. Narandžasto upozorenje je izdato za područje zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića i osječke regije, navodi Hina.

- Savetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Budite spremni i na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina. Moguć je prekid saobraćaja i prekid snabdevanja električnom energijom - poručili su iz DHMZ na svojoj stranici.

Na osječkom području olujni vetar prouzrokovao štetu

Zbog olujnog vetra koji je u subotu ujutro zahvatio osječko područje, osječki Županijski centar 112 primio je više dojava o padu stabala i telefonskih i električnih stubova na saobraćajnice, saznaje se u tom Centru.

Primljeno je 20-tak dojava o padu stabala i telefonskih i električnih stubova na saobraćajnice na području Osijeka, Belišća, Bizovca, Dalja i Vuke.

U Osijeku je olujni vetar porušio štandove na sajmu antikviteta. Dežurne službe su na terenu, a sa sada nema dojava o povređenim osobama, kažu u Centru. Iz osječke Gradske uprave izvestili su kako radnici gradskog komunalnog preduzeća "Unikom" čiste ulice, a trenutno je na tome angažovano 35 osoba.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milo

04.02.2023 14:48

Ajde SNS da pod hitno organizuje da se pomogne divnim komšijama, dajte neki broj za SMS poruke....