"UVLAČE SVET U NUKLEARNI KOLAPS" Rusija upozorava: Neće nas naterati da odustanemo!
Foto: Shutterstock/Shutterstock

"NATO mora da shvati da takve izjave uvlače svet u nuklearni kolaps. Neće nas naterati da odustanemo od svojih ciljeva u Ukrajini. I moraju da prihvate da nuklearni sukob ne podrazumeva selektivnost“, naglasio je Morozov, komentarišući izjavu admirala Alijanse Roba Bauera da je NATO spreman na direktan sukob sa Rusijom.

Istovremeno, parlamentarac je Bauerovu izjavu nazvao "monstruoznom“, istakavši da Rusija nikada nije težila vojnom sukobu sa NATO-om i da je činila sve da smanji vojnu napetost.

"Naš odgovor bi trebalo da bude jačanje vojnog pritiska u Ukrajini. Svaki korak napred pomera rat sa NATO-om, a nazad ga približava!“, rekao je Morozov za Sputnjik.

Sa svoje strane, prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov smatra da je ratoborno razmetanje hrabrošću vojnih lidera NATO-a povezana sa činjenicom da je u situaciji u Ukrajini počela prekretnica.

"Miran sam u vezi sa tim. To su sada izjavili, jer su zaista videli da je u Ukrajini počela prekretnica. Štaviše, shvataju da pomoć koju sada pokušavaju da pruže u tenkovima, čak i avionima, teško da će promeniti situaciju, Rusija ubrzava“, rekao je Džabarov.

Prema rečima senatora, izjava zvaničnika NATO-a "više liči na razmetanje hrabrošću“.

Ranije je predsednik vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse admiral Rob Bauer izjavio da je NATO spreman za direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

On je napomenuo da je nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini Alijansa odlučila da ojača istočno krilo NATO-a.

Prema Bauerovim rečima, ovo je važan signal Rusima – "spremni smo ako im padne na pamet da dođu do NATO-a“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading