SRUŠIO SE HELIKOPTER IZ PUTINOVE PREDSEDNIČKE FLOTE Pao u blizini Moskve, prema prvim podacima ima žrtava
EPA/DMITRI LOVETSKY

Vazduhoplovna publikacija Aerotime Hub javila je da je helikopter pripadao Odredu specijalnih letova „Rosija“, koji upravlja avionima koji se koriste za prevoz zvaničnika ruske vlade. Nejasno je ko je bio u helikopteru i da li je neko povređen u incidentu.

Službe za hitne slučajeve koje citira Interfaks saopštile su da „prema preliminarnim podacima ima žrtava“, dok je izvor sa aerodroma rekao da u incidentu niko nije povređen.

„Prilikom sletanja, helikopter je zakačio elisu o tlo i oštetio repni deo“, rekao je agenciji izvor sa aerodroma. Njuzvik je kontaktirao aerodrom Vnukovo za dalji komentar, prenosi Njuzvik. Ovu vest je preneo i Moskov tajms na ruskom jeziku.

Ruski Telegram kanal Maš objavio je sliku onoga što je, kako je rekao, posledica pada. Na fotografiji se navodno vidi natpis „Rosija“ prikazan na helikopteru i očigledno odsečene lopaticama repnog rotora.

„Prema našim informacijama, reč je o Mi-8MTV-1, proizvedenom 2013. godine, za 22 putnika“, navodi se u poruci Maš.

„Rosije“ je imala letove oko aerodroma između petka ujutru i popodneva, što znači da je Mi-8MTV-1 verovatno leteo sa isključenim transponderom.

Helikopteri često prevoze Putina po Rusiji, dopunjujući njegovu flotu dalekometnih aviona Il-96 i drugih aviona.

Interfaks je saopštio da je teško sletanje moglo biti uzrokovano lošim vremenskim uslovima ili kvarom opreme. Ukrajinska novinska agencija Ukrainska pravda objavila je da je to bila greška pilota.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading