UDARIO GA ČEKIĆEM I POLOMIO MU LOBANJU Objavljen snimak brutalnog napada na muža Nensi Pelosi (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

Viši sud San Franciska objavio je u petak video i audio zapise snimljene tokom prošlogodišnjeg napada na Pola Pelosija nakon što je kalifornijski sud presudio da kancelarija okružnog tužioca mora da objavi materijale.

CNN je nabavio CD koji sadrži fajlove i pregleda materijale. Audio sa policijskih intervjua sa navodnim napadačem Dejvidom Depejpom, kao i pozivi hitne pomoći, snimci policijskih telesnih kamera i video snimci kućnog nadzora bili su među materijalima za koje se očekuje da će biti objavljeni, ranije je saopštio sud.

CNN je ranije izvestio da se očekuje da snimci policijske kamere iz incidenta pokažu šta su policajci videli kada je Pelosi, suprug bivše predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, otvorio vrata kuće para u San Francisku i kada ga je napadač napao čekićem, polomivši mu lobanju.

Odluka suda kojom se nalaže javno objavljivanje materijala usledila je nakon predloga koalicije novinskih organizacija, uključujući CNN, tvrdeći da okolnosti u kojima je boravio tadašnji predsednik Predstavničkog doma zahtevaju transparentnost.

Advokati DePapea usprotivili su se javnom objavljivanju audio i video snimka, navodeći da bi to "nepopravljivo oštetilo" njegovo pravo na pravično suđenje.

DePape se izjasnio da nije kriv za niz državnih i saveznih zločina u vezi sa napadom, uključujući napad i pokušaj ubistva.

On je nasilno napao u oktobru čekićem u kući bračnog para i tražio tadašnjeg govornika Predstavničkog doma, prema sudskim dokumentima - razvoj događaja koji je na kraju doveo Nensi Pelosi da se povuče sa vođstva demokrata u Predstavničkom domu.

Sudski dokumenti otkrivaju da je DePape navodno probudio Pola Pelosija nešto posle 2 sata ujutru, noseći veliki čekić i nekoliko belih plastičnih vezica za ruke (lisica), i zahtevao da čuje: „Gde je Nensi? Gde je Nensi?"

Zatim je zapretio da će vezati Pola Pelosija i sprečio ga da pobegne liftom, navodi se u dokumentima. DePape mu je kasnije navodno rekao: „Mogu da te ubijem."

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading