EPSTIN SE NIJE UBIO Gilejn Maksvel progovorila o saučesniku, pa spomenula princa Endrua
YouTube Printscreen/FDLE

Gilejn Maksvel, osuđena za trgovinu decom, rekla je da je decenijama stara fotografija princa Endrua sa njegovom optuženicom za seksualno zlostavljanje Virdžinijom Žufre "lažna", u seriji intervjua iz zatvora.

Osramoćena britanska članica visokog društva trenutno služi 20-ogodišnju kaznu u američkom saveznom zatvoru jer je sa svojim dugogodišnjim poverenikom Džefrijem Epštajnom sprovela višegodišnju organizaciju za "gruming" i seksualno zlostavljanje maloletnih devojčica.

Govoreći iz zatvora na Floridi britanskoj televiziji "TalkTV", koja je emitovala poseban program u ponedeljak uveče, 61-ogodišnjakinja - koja se takođe pojavljuje na fotografiji - rekla je da ne "veruje da se to dogodilo".

„Ne verujem da je to stvarno ni na trenutak, u stvari, siguran sam da nije. Nikada nije postojao original. Ne verujem da se to dogodilo i svakako, način na koji je opisano bi bio nemoguć. Ne sećam se da sam išala u Tramp (noćni klub)“, rekla je Maksvel.

U zatvorskom intervjuu sa Džeremijem Kajlom, koji je emitovan u ponedeljak, Maksvel je izjavila da ne veruje u zvaničnu priču da je osramoćeni finansijer Džefri Epstin izvršio samoubistvo nakon što je pronađen obešen u ćeliji samo mesec dana nakon hapšenja.

„Verujem da je ubijen. Bila sam šokirana”, rekla je.

„Onda sam se zapitala kako se to dogodilo jer, što se mene tiče, on će... Bila sam sigurna da će se žaliti. I bila sam sigurna da je on pokriven sporazumom o saradnji.”

Epstinova smrt je zvanično proglašena samoubistvom, a Ministarstvo pravde je saopštilo da nije pronašlo znakove prljave igre nakon dvogodišnje istrage.

Međutim, mnogi su i dalje skeptični nakon što je otkriveno da su video kamere koje pokrivaju Epstinovu ćeliju bile u kvaru i da su dva čuvara dodeljena njegovoj ćeliji falsifikovala zapise u kojima se navodi da su pratili postupke seksualnog prestupnika u noći njegove smrti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading