IZBORNO USIJANJE Predsednički izbori u Crnoj Gori zakazani za 19. mart:  Bečić izlazi na  crtu Đukanoviću?
PRINTSCREEN YOUTUBE/AL JAZEERA BALKANS

Trenutno, kako za Alo! kažu dobro obavešteni izvori u Podgorici, tri su ključna pitanja: hoće li se kandidovati aktuelni predsednik Milo Đukanović, da li će grupacija njegovih protivnika uspeti da se usaglasi oko zajedničkog kandidata i da li će se uz predsedničke održati i parlamentarni izbori?

Ono što se zasad pouzdano zna jeste da rok za predaju lista kandidata za predsedničke izbore ističe 28. februara. U javnosti se već pominju imena nekoliko mogućih učesnika ove trke. Kako za naš list kaže sagovornik iz Podgorice, mnogo toga zavisiće od odluke Mila Đukanovića:

- Kad kažem od njegove odluke, da odmah budem jasan, ne mislim da će se on mnogo pitati. Ukoliko mu stranci, a tu pre svega mislim na SAD, nalože da se mirno povuče i ode u političku penziju, tako će i biti. Previše je prljavih i kompromitujućih stvari isplivalo da bi mu tek tako dozvolili da proba da izbori novi mandat, međutim, ako procene da ipak može da im završi još neki posao ne bi bilo iznenađenje ni da aminuju njegovu kandidaturu.

Prema rečima izvora našeg lista, ukoliko Đukanović ne bude kandidat, DPS bi mogao nominovati Milicu Pejanović Đurišić, ambasadorku Crne Gore u UN, koja više nije aktivna u toj stranci, ali je bliska njenim stavovima ili nekadašnjeg premijera Duška Markovića. Neki pominju i dugogodišnjeg predsednika Filipa Vujanovića, međutim, čini se da on trenutno nije u prvom planu.

S druge strane, suprotni tabor bi mogao istaći lidera Demosa Miodraga Lekića, kojeg je predsednik odbio da imenuje za mandatara parlamentarne većine koju čine stranke pobednice na izborima u avgustu 2020, te predsednika Demokrata Aleksu Bečića. Pominju se i dr Jelena Borovinić Bojović, aktuelni rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović...

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading