NI KOD ĐAVOLA BEZ MASKE I POTVRDE O VAKCINACIJI! Nema šale sa nečastivim
Foto: Profimedia/Profimedia

Grupa „Satanistički hram“ objavila je da će se konvencija „SejtanKon 2023“ održati od 28. do 30. aprila u Bostonu, nazvavši je „najvećim satanističkim skupom u istoriji“. Na skupu će biti obeležena i deseta godišnjica „Satanističkog hrama“.

Iako sam pojam satane i satanista nekako logički podrazumeva da se radi o personama koje ne samo da ne poštuju osnovne društvene norme već ih i krše kako god znaju i umeju, oni koji nameravaju tih dana da dođu na „SejtanKon“ moraće da nose, precizirali su organizatori, „N-95, KN-95 ili hiruršku masku za jednokratnu upotrebu“.

„Polaznici konvencije moraju da nose N-95, KN-95 ili hiruršku masku. Skijaške maske, šalovi ili platnene maske neće biti dozvoljene“, navodi se na veb-stranici „Satanističkog hrama“, uz napomenu da je neophodan i sertifikat o vakcinaciji protiv kovida 19.

Na „SejtanKonu“ će glavna tema biti „Noć veštica u Bostonu“, a biće organizovani i okrugli stolovi o raznim temama, prezentovani satanistički rituali, postavljena satanistička kapela za venčanje, kao i satanistička pijaca, a biće obezbeđen i adekvatan zabavni program.

Ne veruju u đavola, već u čovekoljublje?!

Da čitava stvar zvuči još uvrnutije, pobrinuli su se lideri „Satanističkog hrama“, koji uporno tvrde da ta organizacija „zapravo ne veruje u đavola“, kao i da je njena zvanična misija da „podstiče dobronamernost i empatiju među ljudima, odbacuje tiranski autoritet, zagovara praktičan zdrav razum i pravdu, te da usmerava ljudsku savest da preduzme plemenite potrage“.

Prošlogodišnji „SetjanKon“ održan je u Arizoni, ali je ovogodišnji premešten bliže njihovom međunarodnom sedištu koje se nalazi u Salemu, mestu znanom po lovu na veštice u 17. veku.

Inače, ovi satanisti su poznati i po tome što su proglasili abortus osnovnim verskim pravom, kao i po tvrdnjama da državni zakoni koji ograničavaju ovu praksu nepravedno diskriminišu njihove članove. U konstantnom su sukobu sa „Crkvom satane“, koja je 2020. osudila „Satanistički hram“ kao „grupu političkih aktivista koja koristi skandalozan jezik da bi privukla pažnju medija“.

„Satanistički hram“ je često u žiži tamošnje javnosti zbog brojnih tužbi protiv lokalnih i državnih vlasti, te tvrdnjama da su im čestim odbijanjem zahteva za održavanje satanističkih rituala na javnim površinama povređene verske slobode. Veliki skandal su izazvali 2021. u Bostonu zahtevom da se ispred gradske kuče istakne zastava povodom „Nedelje poštovanja satane“, ali su glatko odbijeni.

Najveći skandal izazvali su u decembru, pokušajem organizovanja satanističkog kluba za decu u lokalnoj osnovnoj školi u Virdžiniji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading