KOVEČEVSKI SE SASTAO SA ŠOLEOM "Ovo je ključan trenutak za region i Evropu"
Foto: Alo

Kovačevski je istakao da susret sa visokim predstavnikom Vašingtona "zaista značajan" jer dolazi u ključnom trenutku za region, ali i za Evropu.

Dodao je da je sa Šoleom razgovarao i o evropskom putu države, velikom značaju političke stabilnosti u zemlji i sprovođenju svih reformi, donošenju odluka koje podrazumevaju integraciju države u EU, ustavnim amandmanima, prenosi MIA.

"Naravno, razgovarali smo i o ustavnim amandmanima s obzirom na to da su ustavne promene morati da se donesu do punopravnog članstva zemlje u EU. SAD su naš strateški partner od početka naše nezavisnosti, odnosno 31 godinu i uvek smo imali njihovu podršku u donošenju svih takvih odluka. Tako je bilo i sa početkom pregovora sa EU, tako je bilo sa članstvom u NATO, tako je i sa nesmetanim napretkom pregovora sa EU", naglasio je Kovačevski.

Šole je danas počeo trodnevnu posetu Zapadnom Balkanu.

On je iz Skoplja otputovao u Prištinu, a sutra će boraviti u Beogradu gde će sa rukovodstvom Srbije razgovarati o energetskoj bezbednosti, regionalnoj ekonomskoj integraciji i napretku ka cilju Srbije u pogledu pristupanja EU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading