ISPARIO! Uklonili Borisa Džonsona, nastala opšta pometnja (FOTO)
Tanjug/Ap

Slika je postavljena u nedelju uoči pokušaja kompanije Virdžin Orbit da izvede prvo svemirsko lansiranje sa britanskog tla. Na njemu je prikazan Šaps tokom posete svemirskoj luci Kornvol, kako stoji ispred rakete Lančer Van zajedno sa visokim zvaničnicima kompanije i svemirske agencije Velike Britanije.

Korisnici orlovskih očiju primetili su sumnjivu mrlju tačno u centru slike i ubrzo utvrdili da je to dokaz uređivanja fotografija. Originalni snimak, koji je snimljen u julu 2021. i ostaje dostupan na Flik nalogu Dauning strita 10, prikazuje tadašnjeg premijera Borisa Džonsona na tom upražnjenom mestu na slici.

Šaps je bio sekretar za transport u Džonsonovom kabinetu i pratio je šefa britanske vlade tokom njegove posete svemirskom objektu pre više od godinu dana. Tvit sa ispravljenom slikom je kasnije uklonjen.

- Grant nije znao da je neko uređivao sliku. Uklonio ga je čim je na njoj istaknut -  rekao je britanskim medijima neimenovani izvor blizak sekretarki. „Očigledno je da ne bi podržao bilo koga da prepisuje istoriju uklanjanjem bivšeg premijera sa slike. Bio je ponosan što je služio u Borisovoj vladi.”

Lansiranje u svemir u ponedeljak završilo se neuspehom. Raketu je pokrenuo modifikovani mlaznjak Boing 747, ali nije uspela da stigne u orbitu tokom svog uspona na sopstveni pogon. Virdžin Orbit je okrivio „anomaliju“ tokom sagorevanja motora u drugom stepenu rakete. Posada aviona 'Kosmička devojka' bezbedno se vratila kući.

Džonsonov mandat na mestu premijera okončan je početkom septembra 2022, nakon što se suočio sa pobunom visokih članova stranke i nekih zvaničnika vlade. Potaknuo ga je skandal oko imenovanja navodnog seksualnog prestupnika Krisa Pinčera za zamenika šefa Torijevaca - preneo je RT.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading