RODILA MRTVO DETE NA TRAJEKTU! Užas u Hrvatskoj! Satima čekali hitne službe, gliseri nisu radili!
Foto: Alo.rs

Ona je, naime, juče helikopterom prebačena u splitsko porodilište, gde su joj dali inekciju za izazivanje pobačaja, nakon čega je upućena kući na ostrvo.
Gradonačelnica Supetra Ivanan Marković saopštila je na svom Fejsbuk profilu da je suprug trudnice, koji je krenuo trajektom, juče u Split stigao pre svoje žene, koja je na ostrvu čekala helikopter.

"Nažalost, lekari nisu mogli spasiti dete, pa je žena vraćena kući uz lekove za izazivanje pobačaja", napisala je Marković.

Tokom noći, pojašnjava, trudnica je trpele velike bolove pa je jutros ponovo trajektom krenula ka Splitu, ali je tokom plovidbe u automobilu rodila mrtvorođenče.

Iz PU splitsko-dalmatinske su danas za hrvatski portal Index rekli da policija nije upoznata sa slučajem koji se dogodio na trajektu.

Pitanja o ovom slučaju portal je uputio i Ministarstvu zdravstva, splitskoj bolnici i Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, a odgovore će, kažu, objaviti kada ih dobiju.

"Sa osećajem ogorčenja, osećajem poraza i stanja šoka radi porodice i činjenice da se ovako nešto može desiti u današnjem vremenu, u 2023. godini, u drugom gradu po veličini u Hrvatskoj i jednom od razvijenijih i naseljenijih ostrva u Hrvatskoj", napisala je Marković.

Pojasnila je da je Brač je od kopna (Supetar- Split) udaljen oko 16 km ili 9 milja koje su se u ovom slučaju, kako kaže, pokazale više nego kobne. 

"Nažalost, nakon brojnih istupa gde smo upozoravali na neadekvatan hitan medicinski prevoz ništa se nije promenilo", navela je, između ostalog, gradonačelnica.

Gradonačelnica je kazala da je najviše bila iznenađena činjenicom da su trudnici lekari u Splitu dali lek za izazivanje pobača, a onda je poslali kući na Brač, na ostrvo gde, kako kaže, znaju da nema mogucnosti hitnog medicinskog prevoza.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading