"MOLIM VAS DA GA PREDATE MAKRONU" Rogozin poslao izvađeni fragment granate francuskom ambasadoru u Moskvi
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Pismo i fragment predati su danas u rezidenciju francuskog ambasadora u Moskvi.

Rogozin je u pismu istakao da se sa zadovoljstvom seća zajedničkih razgovora i zajedničkog odlaska sa francuskim ambasadorom na Borodino i Bajkonur, kada su mnogo i često razgovarali o perspektivama rusko-francuske političke i ekonomske saradnje.

- Nažalost, stav vaše zemlje i zemalja NATO-a o rastućoj vojnoj pretnji u blizini granica Rusije doveli su do tragičnog raspleta. Reči i dela Francuske su se na čudan način dijametralno razišli. Zvanični Pariz izdao je delo velikog De Gola i postao jedna od najkrvožednijih država u Evropi. Vaša zemlja se potčinila diktatu Vašingtona i postala je marionetska država poput Višijeve vlade, služeći najnižim instinktima nacista - naglasio je Rogozin.

On je podsetio francuskog ambasadora da je nedavno zbog podlog terorističkog akta u Donjecku zadobio teške povrede. Dodao je da je samo zahvaljujući velikom umeću i znanju ruskih vojnih i civilnih lekara živ i skoro zdrav.

- U ovoj koverti pored mog pisma vidite i fragment granate, ispaljene iz francuske samohodne artiljerijske haubice 'cezar'. Prošao mi je kroz desno rame i zaglavio se kod petog vratnog pršljena, samo milimetar od toga da me ubije ili učini nepokretnim invalidom - ističe Rogozin.

On je podvukao da je taj projektil ispaljen iz francuske haubice ubio njegova dva mlada prijatelja, ostavivši njihove žene udovicama, a decu siročadima. Pored toga, naglasio je da Levi sigurno zna koliko su civila francusko oružje i francuski plaćenici ubili u Donjecku i gradovima Novorusije koji se nalaze u blizini fronta.

Obraćajući se ambasadoru, Rogozin je izrazio nadu da Levi shvata u kojoj meri je lično odgovoran za ova ubistva.

- A fragment koji su hirurzi izvadili iz moje kičme molim da predate francuskom predsedniku Emanuelu Makronu. I još mu recite da niko neće izbeći odgovornost za ratne zločine Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke i drugih zemalja NATO u Donbasu - napisao je Rogozin.

Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 21. decembra. Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je nakon ranjavanja prebačen u bolnicu u Rostov na Donu, a kasnije u Moskvu. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.

On je 26. decembra imao operaciju u kojoj mu je izvađen geler iz vratnog pršljena.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Doktor

04.01.2023 10:44

Kulturno i korektno i surovo istinito!

alex

04.01.2023 18:26

francuska je vec odavno postala vazalna zemlja.u davnoj proslosti su fran cuske vazalne trupe po naredbi vatikana u agresivnom udaru na srpsku jadransku obalu porobili u otimanju srpsku pravoslavnu teritoriju,unistili pravoslavne crkve oterali pravoslavne svestenike i tamosnji narod,silom naturili katolicnastvo kroz poznatu inkviziciju.srpski zivalj se pod tim te rorom povukao u unutrasnjost dalmatinske obale.u 15 veku su poljaci u savezu sa svedskom izvrsili,po naredbi vatikana,ratnu agresiju na carsku rusiju,napoleon je po vatikanskoj naredbi sa katolickom inkvizicionom ag resijom ratno napao rusiju i propao,poslednji katastrofalno zlocinacki rat ni udar su izvrsile katol-protestantske zemlje nezapamcenim zlocinima hitlerovih saveznih ubilackih zemalja,takodje uz milione mrtvih,ponovo propali udar na rusku saveznu zemlju.nazalost svetskog ponovnog uda ra na,isto,rusku saveznu imperiju od najjaceg katolicko-protestantskog sa veza pod komandom odavno poznate vrhovne us komande nato ratne sku pine.u produzetku sadasnjeg udara na rusiju moguca je opsta katastrofa.