"GRAĐANI, OPREZ!" Alarmantno upozorenje hrvatske policije povodom nove prevare!
Printscreen

Hrvatska policija i upozorila da je poslednjih dana sve više prijava da prevaranti koriste filmske rekvizite novčanica u ovoj novoj hrvatskoj valuti umesto originalnih evra za plaćanje.

Brodsko-posavska policija prijavila je više slučajeva u kojima su prevaranti kao sredstvo plaćanja koristili filmske rekvizite za evro novčanice, na kojima je ispisano "Souvenir production", odnosno "This is not legal it is to be used for motion props".

Novigradskoj policiji juče je prijavljeno da je nepoznato lice filmskim rekvizitom od 10 evra platilo prodajne artikle u jednoj radnji u opštini Nova Kapela. Policija je pokrenula krivičnu istragu i traga za tim prevarantom. 

Takođe, krajem prošle godine na području Slavonskog Broda zabeležen je i slučaj da je nepoznati prevarant platio taksi uslugu filmskim rekvizitom, a ne pravom novčanicom od 50 evra.

"Građani, budite oprezni i dobro pogledajte svaku novčanicu evra, jer pojedinci koriste period prilagođavanja i pokušaće da iskoriste priliku da 'stave' lažnu", poručuju iz policije i pozivaju građane da odmah prijave svaki slučaj sumnje u originalnost novčanica.

Kako bi se lakše proverila autentičnost novčanica, HNB preporučuje četiri koraka - opipati, pogledati, okreni, proveriti. Pozivaju se građani da osete papir i reljef novčanice, pogledaju je u svetlu i provere da li ima vodeni žig i zaštitni konac, providan broj i prozor sa portretom. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading